Voetbal

Trending:


Ajax dreigt naast twee topkandidaten te grijpen en neigt steeds meer naar derde optie

Ajax dreigt naast topkandidaten Graham Potter en Erik ten Hag te grijpen, waardoor de club steeds meer neigt naar de derde kandidaat-trainer: Francesco Farioli (OGC Nice).


Van der Vaart ziet 'waanzinnige vent' bij Ajax: 'Beetje mijn tweede voetbalvader'

John van 't Schip heeft 'fantastisch' werk geleverd bij Ajax, vindt Jan van Halst. De vertrokken interim-directeur van de Amsterdammers, die mede verantwoordelijk is voor de aanstelling van Van 't Schip, ziet dat mensen op De Toekomst weer samen zijn gaan werken na de komst van de interim-trainer.


Perez ziet gigantisch verval: ‘Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu niemand’

Kenneth Perez verwacht dat Feyenoord volgend seizoen opnieuw zal bouwen op Justin Bijlow als eerste doelman, zegt hij in Voetbalpraat van ESPN. Dat betekent dat Timon Wellenreuther waarschijnlijk vertrekt.


Collega-analist sneert naar Van der Vaart: ‘Hoe kun je dat nou zeggen? Onwerkelijk!’

Rafael van der Vaart heeft voor ergernis gezorgd bij een collega-analist: Maarten Wijffels van ESPN en het Algemeen Dagblad. Van der Vaart schoof Robin van Persie in Studio Voetbal naar voren als nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord.


Uitlatingen over Arne Slot zorgen voor complete verbazing: 'Dat is een reden om je van de buis te halen!'

Süleyman Özturk stoort zich aan de mening van Engelse voetbalsupporters en tv-analisten over Arne Slot.


Advocaat noemt verrassende naam voor opvolging Slot: 'Zou zelfs bij Ajax passen'

Dick Advocaat denkt dat Feyenoord absoluut geen slechte keuze maakt als de club Alex Pastoor aanstelt als nieuwe coach. De bondscoach van Curaçao zou Giovanni van Bronckhorst als eerste keus nemen bij de Rotterdammers, maar hij vindt het gek dat Pastoor nergens wordt genoemd.


'Mercedes F1 aanvaard voorwaarde Max Verstappen en praat in Miami met Newey'

Mercedes luistert naar de wens van Max Verstappen en gaat om tafel met Adrian Newey.


🎥 Doldwaze beelden vanuit Asturië: renner van TotalEnergies van de fiets gereden op klim door motard

De Vuelta a Asturias werd gedomineerd door UAE Team Emirates. De ploeg pakte alle drie de etappes én het eindklassement. Daags na het sluiten van de etappekoers duiken beelden van een heel ander kaliber op in de media. Zo is op een video te zien hoe Paul Ourselin de schrik van zijn leven krijgt als hij letterlijk wordt overreden door een motard. Het voorval vond ietwat in de achterhoede van de race plaats, op de steile klim naar El Violeo. Daar...


Driessen raadt Slot af Feyenoord-sterkhouder mee te nemen: 'Hebben ze er dertien in een dozijn van in Engeland'

Arne Slot doet er verstandig aan om zo weinig mogelijk spelers van Feyenoord mee te nemen naar Liverpool. Dat zegt Valentijn Driessen althans. Driessen vindt het sowieso geen goed idee om Quinten Timber naar Engeland te halen.


Dit astronomische bedrag wil Mercedes per jaar aan Verstappen betalen

Mercedes heeft er alles voor over om de regerend Formule 1-wereldkampioen vast te leggen en van Max Verstappen de best betaalde sporter ter wereld maken. De Nederlander zou 150 miljoen euro per seizoen kunnen verdienen bij de Britse renstal, zo weet het Duitse oe24 te melden. Mercedes-teambaas Toto Wolff wil de 26-jarige absoluut aan boord halen. Bovendien zou de Nederlander volgens de wens van CEO Ola Källenius en multimiljardair Sir Jim...


'Nieuws uit Rotterdam: Feyenoord zet in op verlenging 'PSV-target''

Feyenoord zet in op een contractverlenging van Timon Wellenreuther. Dat meldt 1908.nl. De sluitpost werd eerder nog gelinkt aan een transfer naar PSV.


Ajax zet streep door favorieten voor trainerspositie, Amsterdammers zetten vol in op komst groentje

Ajax dreigt door een groot verschil in vraag en aanbod naast Graham Potterte grijpen. Dat schrijft het Algemeen Dagblad dinsdagochtend. De krant laat weten dat de Amsterdamse club steeds meer naar een andere buitenlandse kandidaat kijkt: de pas 35-jarige Francesco Farioli, die nu trainer is van OGC Nice. Toch is de komst van Potter nog niet helemaal van de baan. De Engelse manager verwacht deze week een nieuw en officieel voorstel vanuit...


Steiner doet reden achter vertrek Hamilton uit de doeken: "Dan had hij Mercedes niet verlaten"

De voormalig teambaas laat zijn licht op de zaak schijnen.


F1 in de VS: dit is het tijdschema voor de Grand Prix in Miami

De Grand Prix van Miami is het tweede evenement in 2024 met een sprintrace. Dat betekent dat er slechts één vrije training is in de Amerikaanse stad. Daarna volgt direct de kwalificatie voor de Sprint. Op de zaterdag wordt de sprintrace gehouden. Vanaf dit seizoen is er een verandering doorgevoerd. De kwalificatie voor de Grand Prix is vanaf nu ná ...


McLaren geeft update over Norris na opgelopen verwondingen in Amsterdam

De Brit heeft nergens last van.


Marianne Vos ziet kansen in rook opgaan door val: “Ons hele plan een beetje in duigen”

Visma | Lease a Bike ging zijn verantwoordelijkheid niet uit de weg in de tweede etappe van La Vuelta Femenina, maar de vrouw die het moest afmaken namens de Nederlandse formatie – Marianne Vos – kwam in een chaotische slotfase niet aan sprinten toe. Vos raakte in de slotfase betrokken bij een valpartij en verloor […] The post Marianne Vos ziet kansen in rook opgaan door val: “Ons hele plan een beetje in duigen” appeared first on WielerFlits.


Voormalig kickbokskampioen teleurgesteld over vechtplannen Rico Verhoeven: 'Had ik nú willen zien'

Remy Bonjasky vindt het jammer dat Rico Verhoeven pas in december weer van plan is de boksring te betreden. De voormalig kickbokskampioen schrijft in zijn column voor het AD dat hij Verhoeven maar wat graag had zien aantreden tegen de opkomende Levi Rigters. Rigters gaat het in mei echter eerst nog opnemen tegen Jahfarr Wilnis, terwijl Verhoeven na zijn Grand Prix-performance nog maanden in de wachtruimte plaatsneemt. De 28-jarige Levi Rigters...


Virgil van Dijk naar Duitsland: sensationele geruchten. Foto

De Nederlandse centrale verdediger zou Liverpool kunnen verlaten


Clubicoon haalt keihard uit naar PSV-speler: ‘Kunstgebit mee en wegwezen! Zijn wij er ook vanaf!’

Willy en René van de Kerkhof zijn maar wat blij met het feit dat Armel Bella-Kotchap deze zomer weer vertrekt bij PSV. De van Southampton gehuurde verdediger kende een uiterst ongelukkig seizoen en miste veel wedstrijden door problemen met zijn gebit.


KNVB wijst veelbesproken scheidsrechter aan voor kampioenswedstrijd PSV

De KNVB heeft Dennis Higler aangesteld als scheidsrechter voor de kampioenswedstrijd van PSV. De Eindhovenaren hebben komende zondag in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam aan een punt genoeg.


Vuelta introduceert nieuwigheid na plasincident tussen Vollering en Van Vleuten

Organisator ASO en rennersvakbond CPA willen een akkefietje zoals vorig jaar absoluut vermijden.


‘Xavi Simons dolenthousiast: Europese grootmacht werkt aan komst Oranje-international’

Xavi Simons, door Paris Saint-Germain verhuurd aan RB Leipzig, staat volgens journalist Jose Alvarez Haya van El Chiringuito in de belangstelling van Barcelona.


‘Als Ten Hag zijn baan verliest, zal hij waarschijnlijk niet op aanbod Ajax ingaan’

Ajax is naar verluidt geïnteresseerd in de diensten van trainer Erik ten Hag, maar het is onwaarschijnlijk dat Nederlander weer terug naar Amsterdam komt. Dat meldt Sami Mokbel van DailyMail.


Tweekamp Mike Tyson en Jake Paul wordt officieel gevecht

De bokstweekamp tussen voormalig wereldkampioen zwaargewicht Mike Tyson en youtuber en bokser Jake Paul, ook bekend als de vriend van schaatsster Jutta Leerdam, krijgt de status van een professioneel gevecht. Dat heeft de promotor van het gevecht bekendgemaakt.


Boskamp weet meer over mogelijke opvolgers Slot: 'Hij is enige buitenlandse naam'

Jan Boskamp heeft in gesprek met het Belang van Limburg een nieuwe kandidaat genoemd voor de trainerspositie bij Feyenoord. Volgens de analist circuleert de naam van Brian Priske in Rotterdam, de Deense coach van Sparta Praag.


Van Halst laat tafel schrikken met onthulling over voorbereiding Ajax: ‘Bizar! Dat mag niet bij een club als Ajax!’

Jan van Halst voelde al vroeg aan dat het niet boterde tussen Sven Mislintat en Maurice Steijn, zo onthult hij bij Rondo.


FC Utrecht-revelatie op de hoogte van PSV-interesse: 'Heel mooie club, maar..'

Ryan Flamingo vindt de interesse van PSV 'eervol'. De verdediger annex middenvelder van FC Utrecht staat op de radar bij de Eindhovenaren, maar wil zich vooral focussen op de laatste wedstrijden van het seizoen.


Van 't Schip ziet Ajax-verdediger verbetering tonen: 'Heeft goed inzicht, is snel, goede passing....'

Ajax heeft dit seizoen nog maar drie wedstrijden te spelen en daar zal de ploeg maar wat blij mee zijn. Na afloop van de wedstrijd tegen Excelsior (2-2) vertelde trainer John van 't Schip dat de spelers veel leren van de manier waarop ze keer op keer met tegenslagen moeten omgaan. Dit geldt ook voor Devyne Rensch, die dit seizoen veel kritiek te verduren krijgt. In een interview met Ajax Life neemt Van 't Schip het op voor de nog jonge speler....


Voormalig teambaas met kleine sneer naar Verstappen-critici: 'Moeten Max vieren om zijn genialiteit'

Voormalig Alpine-teambaas Otmar Szafnauer heeft alleen maar lovende woorden over voor Max Verstappen. De Nederlander krijgt tegenwoordig soms de kritiek de Formule 1-sport saai te maken door zijn aanhoudende dominantie, maar de voormalig teambaas vindt die kritiek volledige onterecht. Ook verklapt Szafnauer wie van de huidige grid hij het tegen Verstappen zou willen zien opnemen. Verstappen is met veel overmacht aan het 2024-seizoen begonnen, en...


Opmerking Van der Vaart schiet bij Van Halst in verkeerde keelgat: 'Ik heb je gevraagd voor een functie man'

Met een tafel vol oud-Ajacieden had Jan van Halst het zwaar te verduren maandagavond als gast bij het voetbalpraatprogramma Rondo van Ziggo Sport. De voormalig interim-algemeen directeur kreeg diverse vragen op zich afgevuurd betreffende de chaos binnen de Amsterdamse club, maar niet alle kritiek werd door Van Halst goed ontvangen. Allereerst is de Raad van Commissarissen aan de beurt. Marco van Basten vraagt zich af of er een foto getoond kan...


'Barcelona zet in op sensationele terugkeer 'dolenthousiaste' Simons'

De Spaanse journalist Jose Alvarez Haya van El Chiringuito denkt te weten dat FC Barcelona werkt aan de terugkeer van Xavi Simons. De Oranje-international wordt dit seizoen door Paris Saint-Germain verhuurd aan RB Leipzig en keert komende zomer in principe terug naar Parijs.


Willem ll pakt uit voor mogelijk beslissende wedstrijd

Willem ll pakt uit voor het duel met FC Dordrecht, waarin de Tilburgers kunnen promoveren.


Van Halst kraakt Steijn en Van Halst in korte periode bij Ajax

Jan van Halst is teleurgesteld in Sven Mislintat en Maurice Steijn. De voormalig directeur van Ajax probeerde uit alle macht om de verhoudingen tussen de toenmalige directeur voetbalzaken en de toenmalige hoofdtrainer te herstellen.


Antwerp onder vuur in België: 'Voor Van Bommel toch afscheid door achterdeur'

In België is men na de laatste speelronde in de Champions Play-Offs van de Jupiler Pro League uiterst kritisch op Royal Antwerp FC. De landskampioen ging op bezoek bij Union Saint-Gilloise met 4-1 onderuit. Sportjournalis Peter Vandenbempt noemt de play-offs van Antwerp tot nu toe 'tragisch slecht'.


Van der Gijp gaat helemaal stuk om naam van Eredivisiespeler: ‘Heet hij zo? Hahaha!’

René van der Gijp is geen fan van de selectie van sc Heerenveen. Bij het doornemen van de spelersgroep van de Friezen schiet de analist in de lach bij de naam van Pelle van Amersfoort.


Maurice Steijn was in beeld als opvolger van Arne Slot: 'Hij stond er goed op in De Kuip'

Maurice Steijn is serieus in beeld geweest als opvolger van Arne Slot, weet Voetbal International. De oefenmeester stond er 'goed op' bij Feyenoord toen een vertrek van Slot dreigde.


Zeer opvallende basisspeler verwacht bij aanstelling Dick Schreuder bij Feyenoord

De naam van Dick Schreuder, momenteel trainer van het Spaanse CD Castellón, wordt gekoppeld aan Feyenoord als opvolger van Arne Slot. De verwachting is dat Thomas van den Belt dan een basisplaats kan krijgen.


Vallende mannequin leidt tot opmerkelijk moment in IndyCar-race Barber

Na de IndyCar-race op Barber gaat het nog maar weinig over de race zelf en veel over een ander opvallend moment: de mannequin die van een brug viel.


Van Halst blokkeerde Ajax-transfer: "Ik zei daardoor: dat moeten we niet doen"

Jan van Halst heeft één transfer geblokkeerd bij Ajax, zo vertelt hij bij Rondo. Om welke speler het specifiek gaat is niet duidelijk. Van Halst stelt dat er intern te weinig steun was voor de desbetreffende transfer.


Sneijder benoemt 'grootste fout' van Ten Hag bij United: 'Daar heeft hij alle respect verloren'

Wesley Sneijder denkt dat Erik ten Hag in de komende weken wordt ontslagen bij Manchester United. De analist weet ook al waar de Nederlandse coach zijn grootste fout heeft gemaakt: het afserveren van Cristiano Ronaldo.


Hoe Lance Armstrong dopingtests wist te omzeilen


Nederlandse club wil stunten met komst van Virgil van Dijk van Liverpool

De toekomst van Virgil van Dijk bij Liverpool is onzeker. De 33-jarige verdediger heeft een contract tot medio 2025 op Anfield en heeft voorlopig geen haast om zijn verbintenis te verlengen.


Arrow McLaren ontslaat per direct geblesseerde Malukas

David Malukas heeft dit seizoen nog geen enkele meter voor Arrow McLaren gereden door zijn blessure en zal dat ook niet doen: de coureur is per direct ontslagen.


Bekerfinale Feyenoord O21 afgelast door duel van Ajax: ‘Lachwekkend, wat een schande!’

Er gaat een streep door de bekerfinale tussen Jong FC Volendam en Feyenoord Onder 21, dat heeft Gemeente Edam-Volendam maandagmiddag besloten. De wedstrijd kan geen doorgang vinden om dat de hoofdmacht van Volendam één dag later tegen Ajax speelt.


Ajax komt na misgrijpen Graham Potter uit bij oogappel van Luis Enrique

De kans dat Graham Potter de nieuwe trainer van Ajax gaat worden, lijkt met de dag kleiner te worden. Hoewel beide partijen graag met elkaar in zee gaan.


Wie naast Max Verstappen? Nu is er een duidelijke favoriet, foto

Red Bull gaat steeds meer op zoek naar een nieuwe teamgenoot voor de Nederlander


Van der Vaart kijkt Van Basten aan: ‘Hij is de énige die jou hier aan tafel heeft omgeluld’

Marco van Basten heeft een zeer hoge pet op van Arne Slot, zo vertelt de oud-voetballer maandagavond aan tafel bij Rondo. Rafael van der Vaart denkt dat deze verwachtingen voortkomen uit een eerdere uitzending van Rondo.


Marko schaart zich achter voorstel: ‘Er hebben zich twee klassen geformeerd’

De definitieve beslissing is uitgesteld, toch lijkt er een meerderheid onder de Formule 1-teams te zijn om al in ‘25 een nieuw puntensysteem in de sport in te voeren. Niet meer de tien hoogst geklasseerde coureurs na een Grand Prix zouden dan punten verdienen, maar de beste twaalf. Helmut Marko, de externe adviseur van Red Bull, ziet vooral de voordelen van het voorstel.


Ongeloof om spectaculair transfertarget van Ajax: ‘Dat kan toch bijna niet…’

Freek Jansen en Kenneth Perez praten in Voetbalpraat van ESPN over het hoofdtrainerschap van Ajax. Volgens de journalist van Voetbal International is Erik ten Hag van Manchester United de favoriet van Ajax.


Newey zit niet meer in 'zijn ideale omgeving': 'Ook het duo Newey-Waché, er klopt iets niet helemaal'

Formule 1-journalist en technisch analist Giorgio Piola denkt dat Aston Martin een geschiktere omgeving voor Adrian Newey zal zijn dan Ferrari. De Italiaan vermoedt dat als Newey vertrekt bij Red Bull, hij naar Aston Martin gaat omdat hij zich daar meer op zijn gemak zal voelen. Zijn komst naar Italië zou volgens het idee van Piola wat dramatischer zijn. Piola is al sinds 1969 bezig met de Formule 1, toen was hij namelijk de hoofdredacteur van...