BENOOT WORDT NET VOOR WAALSE PIJL OPNIEUW VADER: “IK HEB NIET ZOVEEL GESLAPEN”

Tiesj Benoot neemt vandaag deel aan de Waalse Pijl, maar kan hij ook op de flanken van de Muur van Hoei ook meestrijden om de overwinning? De Belg kende een atypische aanloop richting de Ardennenklassieker: zijn partner Fien is gisteren bevallen van hun tweede kindje.

Tiesj Benoot reed zondag naar een derde plek in de Amstel Gold Race. Een knappe prestatie, ook omdat hij ook andere dingen aan zijn hoofd had. Zijn vriendin Fien was namelijk hoogzwanger en stond op het punt van bevallen. Voor de start van de Amstel hield de renner van Visma | Lease a Bike er nog rekening mee dat hij zou moeten opgeven om zo bij de bevalling te kunnen zijn. Zo ver kwam het echter niet.

Benoot zal vandaag in de Waalse Pijl niet meer met bevallingsstress op de fiets zitten. “Ik ben gisteravond vader geworden”, vertelde hij voor de start aan Sporza. “Ik was de hele dag in het ziekenhuis, gisteravond kregen we er een prachtige dochter bij.” Met Loes verwelkomde het gezin een tweede dochtertje, na Roos in december 2021.

“Denk dat ik mijn energie ergens anders moet zoeken”

Het is de vraag of de 30-jarige Belg nog de energie heeft om mee te doen voor winst in de Waalse Pijl. “Ik heb niet zoveel geslapen. Ik heb ook twee keer een ziekenhuismaaltijd gegeten en gisteren niet gefietst. Maar dat is absoluut de grootste bijzaak nu. Ik denk dat ik mijn energie ergens anders moet zoeken vandaag.”

2024-04-17T09:15:10Z dg43tfdfdgfd